Start Nettbutikk

Dropshipping

Velg dropshipping i stedet for å starte en tradisjonell nettbutikk! Fordelene er mange: Du trenger ikke eget varelager, det er billig og enkelt å komme i gang, og du overlater pakking og utsendelse til grossisten.

Dropshipping

Dette er dropshipping, enkelt forklart:

  1. Kunde kjøper produkt fra din nettbutikk (eller fra en ebay auksjon eller tilsvarende).
  2. Kunde betaler deg for produktet.
  3. Du mottar ordren på bestillingen.
  4. Ordren videresendes dropshipperen (som kan være en grossist / fabrikk / etc)
  5. Dropshipper pakker og sender varen direkte ut til kunde.
  6. Dropshipper betaler* deg.

Det dropshipperen betaler deg er mellomlegget mellom den prisen du har i nettbutikk, og det grossisten tar for produktet. For eksempel om du selger en støvsuger til 2999 i nettbutikken, mens grossisten tar 1000 kroner for den samme støvsugeren, har du tjent 1999 kroner på ordren.

Hvordan begynne med dropshipping?

Alle kan begynne med dropshipping, og du trenger faktisk ikke ha egen nettbutikk for å begynne.

Du må selvsagt ha forbindelser med en dropshipper, dersom du skal kunne komme i gang med dropshipping.

Den enkleste måten å begynne med dropshipping er å gå inn på Salehoo og registrere deg som medlem via nettsiden deres. Fra denne nettsiden får du tilgang til det du trenger av informasjon for å komme i gang (det er tross alt litt å lære dersom man begynne å tjene penger som dropship-selger på nett).

Det viktigste Salehoo kan by på er deres oversikt over dropshippere rundt om i verden. Deres database revideres kontinuerlig av butikk-eiere, som selv har egne erfaringer med selskapenes seriøsitet, leveranseeffektivitet med mer. Her får du mye informasjon som vil være svært tidkrevende og vanskelig å tilegne seg på egenhånd. Benytter du Salehoo vil du derfor ha fordeler og det vil bli betydelig enklere å lykkes med dropshipping. Mer informasjon finner du på hjemmesiden til Salehoo

Dropshipping uten nettbutikk:

Det aller enkleste vil være å starte med å sette opp en selgerkonto på en nettauksjon side, slik som QXL eller ebay. Alternativt kan du selge på vanlige annonseringssider slik som Finn.no eller til og med i avisannonsene.

Disse auksjonssidene, slik som ebay, er ypperlig til å drive med dropshipping. I løpet av minutter kan du være i gang med ditt eget dropshipping-eventyr på nett.

Dropshipping med nettbutikk:

Etter hvert som du blir mer profesjonell, kan en egen nettbutikk-løsning være et godt valg. Produktene vil fortsatt sendes direkte fra grossist, men det har mange fordeler å drive fra et eget domene (det er lettere for en kunde å huske f.eks. hvitevarebutikken.com enn å finne frem til en spesifikk underside for en ebay-bruker)

Hva er dropshipping, egentlig?

Vi har forklart en del om dropshipping allerede, og konseptet er forholdsvis enkelt:

Du selger noe til en kunde, på vegne av en dropshipper. Du mottar ordren og betaling fra kunde, og så sender du ordren til dropshipper. Samtidig betaler du også dropshipper det han skal ha for å sende produktet til kunden. Dersom dropshipperen skal ha 200 kroner for produkt + frakt, så betaler du dette. La oss si at du mottok 600 for produktet, da har du tjent 400 kroner (600-200) på denne handelen (brutto før skatt selvfølgelig).

Hvilken pris skal du sette på produktene?

Du kan sette din egen pris. Det er ingenting i veien for at du kan legge ut en vaskemaskin for salg til kroner 45.000, selv om dropshipper selger samme maskin til kun 2000 kroner. Problemet da er selvfølgelig at ingen vil kjøpe den, og i tillegg vil du nok bli ansett som ganske useriøs om du har slike påslag på prisene dine.

Litt påslag regnes som greit, mange butikker i Norge kan uten problemer doble prisen bode en og to ganger uten at kundene protesterer. Selvfølgelig er det jo slik på nett at det er konkurranse, og mange av kundene velger å se rundt litt for å ha noe å sammenligne med. Derfor bør du ikke ha påslag som er så mye høyere enn konkurrentene.

Du trenger ikke eget varelager!

Det som er viktig å huske på med dropshipping, er at du ikke har behov for noe eget varelager. Alt du trenger er en datamaskin og internett - og med det kan du drive en nettbutikk med millioner av varer tilgjengelig!

Har noen hatt suksess med dropshipping i Norge?

Dropshipping er ikke noe eksotisk. Faktisk er det mange norske nettbutikker av betydelig størrelse som allerede benytter dropshipping som en del av sin forretningsmodell.

Enkelte vellykkede norske nettbutikker startet de første årene kun med varer via dropshipping, og etter hvert som de vokste seg større og fikk bedre innkjøpsevne, bygde de eget lager og kjøpte egne varer. Det har gang på gang vist seg å være en suksess-oppskrift.

Med andre ord er dropshipping en måte å selge på nett, som har enorme fordeler, og ganske få ulemper, også her i Norge.

Hva kan du tjene på å samarbeide med en dropshipper?

Du kan tjene ekstremt mye penger på dropshipping. Enten du samarbeider med kun én dropshipper, eller flere, så har du gjerne tilgang til et stort antall produkter.

I kroner og øre, er det et faktum at det er mulig å tjene millioner av kroner på dropshipping. Det betyr ingenting om du tilhører Norge eller bor et annet sted og har full tilgang til internett.

Vi har ikke noe tak på hvor mye du kan tjene - men det er ikke vanskelig å tenke seg at det finnes nettbutikker som benytter dropshipping-modellen og som omsetter for hundrevis av millioner i året.

Som privatperson bør du først teste ut dette i det små, og finne ut hvordan du lykkes med dette. Deretter kan du finne ut hvordan du kan tjene mer og mer på dropshipping.

Det sier seg selv at dette ikke kan være så veldig vanskelig å tjene litt penger på, men skal du bli mangemillionær på dropshipping må du selvsagt gjøre en større arbeidsinnsats.

Fordeler og ulemper med dropshipping

Dropshipping har mange fordeler, vi har omtalt de fleste:

Du kan starte nettbutikk svært billig, uten å først måtte kjøpe inn et varelager. Det reduserer risikoen, og du taper svært lite (nesten ingenting, kun kjøp av domenenavn etc) i forhold til om du skulle kjøpt inn alle varene en tradisjonell nettbutikk har.

At du ikke behøver å drive med pakking og utsending av varene til kunde, gjør dropshipping til en ytterst behagelig måte å drive på. Videre kan ordresystemet automatiseres, slik at du kan videresende ordrer og betaling automatisk til dropshipper - og dermed kan nettbutikken gå for egen maskin. Du må selvsagt finne en måte å få kunder til nettbutikken din, men alt det andre går av seg selv.

Den eneste ulempen som vi har erfaring med, er at dropshipperen kan være treg å levere varer ut til kunde - som igjen setter deg i et dårlig lys. Løsningen på dette er å kun samarbeide med gode dropshippere som har bra leveringsgarantier.

Dette illustrerer viktigheten av å ha tilgang til gode ressurser som viser deg kvaliteten på ulike dropshippere rundt om i verden. En dårlig dropshipper kan ødelegge ryktet til nettbutikken din, mens gode dropshippere kan hjelpe deg å tjene mer penger og forenkle ditt arbeid.

Hemmeligheten til å bygge en vellykket nettbutikk?

Flere vellykkede norske nettbutikker benytter seg av dropshipping-avtaler, og spesielt i den kritiske startfasen kan slike avtaler ha enorm verdi. Resultater på bunnlinjen og høyere marginer er typiske effekter, og dette er det som får snøballen til å rulle:

Gode dropshipping-avtaler vil ikke bare hjelpe nettbutikken å tjene mer penger, men det påvirker også kundeforholdet positivt og du kan tilby bedre priser enn konkurrentene. En eller to gode dropshipping-avtaler kan få ringvirkninger som påvirker hele driften din.

Dropshipping-avtaler kan med fordel benyttes av giganter som Amazon såvel som de minste nettbutikkene som fortsatt drives fra kjøkkenbenken. Nettbutikker som benytter dropshipping har en betydelig fordel, og vi ser gang på gang at gode avtaler med dropshippere har vært en viktig suksessfaktor.

Det er ingen hemmelighet at dropshipping alene kan mangedoble både inntekter og omsetning til en nettbutikk, men likevel er det fortsatt noen som sverger til å kun føre eget varelager (det går ofte ikke så bra, med mindre man driver veldig stort).

Som vi har vært inne på er det store kvalitetsforskjeller blant dropshippere, og det er derfor nødvendig å skaffe seg erfaring om hvilke dropshippere du bør inngå avtaler med.

Hvis du trenger mer informasjon eller ønsker å finne dropshippere, så vil vi igjen minne om at Salehoo inneholder alt du trenger enten du bare ønsker å lære mer om dropshipping eller er klar til å inngå dropshipping-avtaler med firmaer rundt om i verden.